DIY

Dingen om op te letten als je op survival gaat

Je hebt er al lang over nagedacht en je hebt de keuze eindelijk gemaakt. Je gaat survivallen! Maar waar je moet je rekening mee houden? Er zijn best veel dingen waar je over na moet denken.

Wat is de beste voorbereiding?

Als je niet helemaal from scratch wil beginnen en je wil graag wat hulp. Dan is een bushcraft cursus een goed idee om mee te beginnen. Deze cursus leert je omgaan met allerlei gereedschappen, je leert vuur maken en je leert overleven door goed te leren vissen. Dit allemaal met professionele begeleiding. 

Denk je dat deze hulp niet nodig hebt? Helemaal prima! Het is alleen wel belangrijk om bovenstaande punten goed onder de knie te krijgen. Krijg je het bijvoorbeeld niet voor elkaar om vuur te maken, dan heb je uiteindelijk een probleem. Zorg dus dat je jezelf goed kan redden en je je kennis goed up to date hebt.

Wat moet je allemaal meenemen?

  • Uitrusting

Een rugzak is stap 1. Misschien een open deur, maar wel heel belangrijk. Kies het liefst een grote, ruime tas zodat er heel veel spullen in passen. Uiteraard is de juiste kleding ook van belang. Als het regent wil je toch zo droog mogelijk blijven. Een poncho is dan een mooie optie.

Je las net dat vuur maken heel erg belangrijk is. Het is mogelijk om dat alleen te doen met dingen die je in de natuur vindt. Vind je jezelf nog niet ervaren genoeg? Neem dan lucifers en wat aanmaakhoutjes mee om het jezelf wat makkelijk te maken. Brandhout is in de natuur meestal wel ruim op voorraad.

Let er overigens ook op dat je niet overal vuur mag maken.

  • Zakmes

Een mes is een stuk gereedschap die onmisbaar is voor je survivaltocht. Zonder mes kom je nergens. Ik hoor je denken, een mes hoor toch bij je uitrusting? Helemaal waar. Een mes is alleen zo enorm belangrijk, dat deze nog even extra is uitgelicht.

  • Slaapmogelijkheden

Tijdens een survival slaap je niet in een goed bed, nogal logisch. Toch hoef je niet helemaal zonder luxe te slapen. Een slaapzak is, naar omstandigheden, een prima product om goed en warm in te slapen. Een ideale slaapzak is er één die licht is, compact en gemaakt van dons. Je leest het goed, dons! Als de slaapzak goed 

Onder de sterrenhemel slapen is een ideaalbeeld van survivallen, maar niet op alle plekken is dat wenselijk. Een goede tent is dan van groot belang. Het is echt niet nodig om een enorm dure tent aan te schaffen, een relatief kleine tent is meer dan genoeg. Het enige wat in die tent moet passen… ben jijzelf. Hooguit nog je rugzak naast je, maar meer is echt niet nodig.

  • Zeil

Ook een zeil heeft te maken met droog blijven tijdens een regenbui. Als het écht heel hard regent blijf jij misschien wel redelijk droog in je poncho. Je omgeving, met je daarbij behorende spullen, worden wél drijfnat. Met een kwalitatief goed zeil kan je de omgeving rond je tent ook zo droog mogelijk houden.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *