DIY

Je eigen bruiloft organiseren? Probeer onderstaande tips!

Je trouwdag hoort de mooiste dag van je leven te worden. Je wilt daarom ook dat er zo min mogelijk misgaat op deze dag. Hierbij is het belangrijk om het feest tot in de kleinste details grondig voor te bereiden. Wij weten als geen ander dat dit natuurlijk een hele zware klus kan zijn. Gelukkig zijn er genoeg tips die het organiseren van je bruiloft een stuk makkelijker maken. Hoe? Dat vertellen we je in deze blog. Lees snel verder!

De locatie 

Om te beginnen is het belangrijk om goed na te denken over een locatie. Dit is namelijk de basis van je bruiloft. Ga daarom goed op zoek naar trouwfeest locaties en het liefst waar alles inclusief is. Denk hierbij aan catering en eventuele styling. Dit scheelt je namelijk een hoop werk achteraf! 

Prik een datum 

Een leuke locatie gevonden? Kijk dan naar de beschikbare data. Let op dat je hier ruim op tijd mee begint, want de meeste locaties zitten erg snel vol. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om te trouwen op een persoonlijke datum, denk hierbij aan jullie eerste ontmoeting, eerste kus of de dag dat jullie officieel ‘verkering’ kregen. Je kan natuurlijk ook kiezen voor een traditionele en ontzettend populaire datum zoals bijvoorbeeld 10-10-10 of 11-11-11. Let wel op dat deze datums ontzettend populair zijn, dus automatisch ook een stuk duurder. 

Bepaal het budget 

Voordat je überhaupt begint met plannen is het belangrijk om een budget vast te stellen. Zorg dat je een lijst maakt met uitgaven en probeer je zo strikt mogelijk aan het budget te houden. Maak daarnaast wel een reserve potje met onvoorziene uitgaven. Op deze manier kom je namelijk niet voor verrassingen te staan. Bepaal van te voren hoeveel geld je mag besteden en plan je bruiloft aan de hand van het beschikbare budget. 

Kies een thema 

 Je weet wat het budget is, je hebt een locatie uitgekozen en je hebt er een datum aangeplakt. Top. Nu is het de stap om een bepaald thema uit te kiezen voor je bruiloft. Uiteraard hoef je hem niet helemaal uit te tekenen, maar bepaal wel in grove lijnen wat jullie duidelijk willen. Hoe je dit het beste kunt doen? Een moodboard maken! Kies een vrije zondagmiddag hiervoor uit en maak samen een moodboard om de sfeer van jullie bruiloft te bepalen. Maak hierbij gebruik van Pinterest en doe inspiratie op. Voor je het weet heb je je eigen bruiloft al helemaal bepaald! 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *