survival training
DIY

Daag jezelf eens uit

Als je succes in het leven wilt behalen is het noodzakelijk om uit je comfort zone te treden. Het liefst iedere dag. Het is voor een mens ontzettend belangrijk om zichzelf uit te dagen. Daarom bespreken we in deze blog hoe jij jezelf het beste uitdaagt.

Survivallen

Als je jezelf echt eens wilt uitdagen dan raden we je aan om te gaan survivallen. Dit is mogelijk op verschillende manieren. Zo bestaat er een survival training. Een survival training is een parcour met verschillende hindernissen. Er komen veel aspecten kijken bij een survival training. Denk hierbij aan kracht, conditie, souplesse, techniek, inzicht en vooral doorzettingsvermogen. Bij de start van een survival training ontvang je een bandje. Vervolgens moeten er verschillende onderdelen behaald worden. Als je een onderdeel niet haalt, lever je het bandje in of krijg je strafpunten. 

Een nieuwe skill

Daag jezelf eens uit door het leren van een nieuwe skill. Ga op zoek naar een cursus waar jij jezelf in wilt verdiepen. Denk hierbij aan cursussen zoals: fotografie, IT, marketing, sales of muziek. 

Mee doen aan een challenge

Een leuke manier om jezelf uit te dagen is om mee te doen met een challange. Op het internet is er altijd wel één te vinden. Zit er niks bij wat je leuk vindt? Dan is het altijd mogelijk om zelf een challenge te bedenken. Challenges zijn er in veel vormen . Daag jezelf bijvoorbeeld eens uit om een maand geen alcohol te drinken of om een maand lang geen vlees te eten. 

Solo de deur uit

Veel mensen vinden het lastig om alleen de deur uit te gaan en activiteiten te ondernemen. Voor andere mensen is dit juist de normaalste zaak van de wereld. Zou je graag naar een bepaalde film willen gaan in de bioscoop? Trek dan de stoute schoenen aan en ga er alleen heen. Probeer dit uit te bouwen en vaker te doen. Daag jezelf uit om alleen uit eten te gaan. 

Vereniging

Durf jezelf aan te melden bij een vereniging. Ga bijvoorbeeld eens een keer sporten met een groep. Heb je altijd al affiniteit gehad met acteren? Voeg jezelf dan eens toe bij een toneel club of ga zingen in een koor. Er zijn een hoop verenigingen te vinden. Natuurlijk is het altijd spannend om je aan te melden en om nieuwe mensen te leren kennen. Maar uiteindelijk levert het veel ervaring en/of vrienden op. 

Maar misschien vind je bovenstaande opties helemaal geen uitdaging. Zoek dan iets uit wat je zelf liever eigenlijk helemaal niet doet. In sommige gevallen moet je minder denken en gewoon doen. Als je elke dag uit je comfort zone stapt door dingen te doen die je liever niet doet, groei je met enorme stappen als persoon. 

Probeer dit maar eens uit voor 30 dagen en analyseer eens goed waar je staat over 30 dagen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *