DIY

Moeite met inparkeren: 5 tips die je erbij helpen

Achteruit inparkeren is een van die vaardigheden die je als automobilist zeker onder de knie moet hebben. Iedereen komt immers vaker in zijn leven in situaties dat er weinig parkeerplekken zijn. Beheers je het achteruit inparkeren met de auto na het behalen van je rijbewijs nog steeds niet helemaal of rijd je al langer auto, maar ben je er onzeker over? Lees dan snel dit blog met 5 tips die je helpen bij het inparkeren! 

Parkeerhulp 

Om te beginnen is het altijd goed om gebruik te maken van parkeerhulp. De meeste auto’s hebben dit standaard inbegrepen, maar heeft jouw auto dit nog niet? Zorg dan dat je een set parkeersensoren installeert in je auto. Je krijgt op deze manier namelijk een melding als het voertuig obstakels tegenkomt. Door deze melding weet je precies wanneer je moet remmen of uitwijken. Dat is natuurlijk wel zo fijn wanneer je het inparkeren nogal lastig en spannend vindt! 

Schat van te voren of het past 

Voordat je überhaupt gaat beginnen met het parkeren is het belangrijk om voor jezelf in te schatten of je auto gaat passen in het vak. Een handig ezelsbruggetje: de parkeerplek moet 1,5 keer de lengte van je auto zijn. Houd dit daarom in gedachte wanneer je naar een plekje zoekt. Denk je dat de plek te klein is? Ga dan gewoon verder zoeken naar een andere plek! Maak het jezelf niet moeilijker dan dat het al is. 

Blijf kijken! 

Wanneer je bezig bent met inparkeren is het belangrijk om continu alert te blijven. Kijk om ongelukken te voorkomen altijd eerst in de binnenspiegel, de rechterbuitenspiegel en over je schouder voordat je de auto parkeert. Vergeet daarbij ook niet je richting aan te geven wanneer je gaat parkeren. Waarschijnlijk is dat wel ooit in je oren geknoopt door je instructeur, maar doe je dat ook nog steeds? 

Draai op het juiste moment 

Als de spiegel van je auto gelijk is aan de bovenste lijn van het tweede parkeervak, draai dan je stuur volledig naar rechts. Pas als je auto in één lijn staat met het parkeervak draai je het stuur naar links zodat de wielen recht onder de auto staan. Rijd daarna recht achteruit, zodat de auto netjes in het vak staat! 

Stel je spiegels anders in! 

Tot slot, pas de stand van de zijspiegel aan de passagierskant aan. Richt de spiegel op het achterwiel voor een ander beeld op de buitenkant van de auto. Veel mensen vinden achteruit inparkeren op deze manier makkelijker. Dit is waarschijnlijk niet hoe je het hebt geleerd tijdens het afrijden, maar het werkt wel! Probeer het maar eens uit.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *