DIY

Deze tips helpen jou bij het kiezen van je hoortoestel!

Er komt ontzettend veel kijken bij het uitkiezen van een hoortoestel. Net als bij het uitkiezen van een nieuwe auto moet je bij het kiezen van een hoortoestel ook een heleboel overwegen. Je hebt namelijk ontzettend veel keuze uit kleur, vorm, type en maat hoortoestel. Voor ieder oor bestaat er een ander gehoorapparaat! Je kunt natuurlijk advies vragen bij je huisarts, maar wij geven je in deze DIY blog een aantal tips die jou helpen bij het kiezen van een hoortoestel! 

Vergelijk de verschillende gehoorapparaten 

Om te beginnen is het erg belangrijk om de verschillende soorten gehoorapparaten te vergelijken. Voordat je namelijk daadwerkelijk een keuze maakt, is het belangrijk dat je weet wat voor soort type gehoorapparaten er beschikbaar zijn. Ga je voor een in-ear gehoorapparaat of een achter-het-oor gehoorapparaat? Wil je een hoortoestel met verwisselbare batterij of liever een oplaadbare batterij? De keuze is enorm! Let op, neem je een hoortoestel met verwisselbare batterijen? Dan raden wij het aan om altijd gebruik te maken van Rayovac batterijen! Dit zijn een van de goedkoopste batterijen op de markt en hebben een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. 

Maak gebruik van de proefperiode! 

Het dragen van een hoortoestel vergt een hoop geduld en gewenning. Daarom bieden de meeste audiciens een proefperiode aan. Op deze manier heb je de tijd om vertrouwd te raken met het dragen van een hoortoestel. Dit geldt niet alleen voor gewenning aan het apparaat, maar ook voor het geluid wat binnenkomt. Je hersenen hebben namelijk tijd nodig om zich hieraan aan te passen. Hoe lang dit duurt? Is voor iedereen verschillend! Sommige mensen zijn na enkele dagen gewend en bij anderen duurt het wat langer. Daarom is het ontzettend belangrijk om van te voren gebruik te maken van de proefperiode! 

Technologie 

Wil jij het liefst een van de nieuwste hoortoestellen? Let dan wel goed op of dit wordt vergoed. De meeste nieuwe hoortoestellen zijn tegenwoordig voorzien van de nieuwste technologieën, waardoor je ‘m bijvoorbeeld heel eenvoudig kunt koppelen met je smartphone of televisie. Houd wel rekening met het feit dat deze ‘extra’s’ er niet voor zorgen dat je iemand beter verstaat dan met een hoortoestel dat al een stuk langer op de markt is.

Keurmerk StAr 

Of je nou naar een speciaalzaak of landelijke keten gaat, let erop dat de winkel is voorzien van het StAr keurmerk! Alle audiciens moeten namelijk aan een aantal eisen voldoen. Denk hierbij aan: juiste diploma eisen, voldoende ervaring met het verrichten van aanpassingen en het volgen van na- en bijscholing om de kennis actueel te houden. Wanneer een audicien niet voldoet aan deze eisen, zal de registratie komen te vervallen! Dit betekent dat je niet meer in aanmerking komt voor een eventuele vergoeding van je zorgverzekeraar.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *