glazen balustrade
Interieur

Zo creëer je meer ruimte in je woning

Bijna iedereen is wel op zoek naar meer ruimte in huis. Wanneer je niet al te groot woont is het verstandig om bepaalde acties uit te voeren die zorgen voor meer ruimte in huis. In deze blog lees je hoe je dat doet.

Werk met glas

Een glazen balustrade oogt niet alleen ruimtelijker het ziet er ook zeer stijlvol uit. Let wel op dat de ruimte in je huis niet groter wordt maar dat het visueel groter oogt. Met extra lichtinval zorg je namelijk voor visueel extra woonruimte.

Verborgen kasten

Wanneer je meer ruimte in je woning wilt creëren is het belangrijk om van alle ruimtes in huis optimaal gebruik te maken. Gelukkig zijn er veel slimme manieren om ruimte te maken. Maak bijvoorbeeld een kast onder de trap. In veel gevallen is een gipswand en kozijn al voldoende. De ruimte onderaan de trap is te gebruiken voor bijvoorbeeld kerst decoratie of bijvoorbeeld de wasmachine. 

Slimme meubels

Wanneer je niet al te veel ruimte in huis hebt, wordt het al snel te vol in de woon- of slaapkamer. Wanneer dit het geval is bieden slimme meubels vaak een goede oplossing. Denk hierbij aan een bank met lades, een salontafel met opbergruimte of een bed met opberglades.

Maak gebruik van de hoogte

Bekijk of je op een goede manier de hoogte in kunt gaan in de ruimte. Wanneer de ruimte te klein is, biedt de hoogte vaak een mogelijkheid. Zo maak je optimaal gebruik van de ruimte. Je dient de ruimte wel praktisch in te delen. Denk hierbij aan een hoogslaper waarbij je de onderste ruimte gebruikt als bureau of kast. 

Meerdere lichtbronnen

Door gebruik te maken van meerdere lampen verspreid je het licht gelijkmatig in de ruimte. Hierdoor oogt de ruimte gelijk een stuk ruimer. Dit is ideaal in ruimtes met beperkt daglicht. 

Opklapbare meubels

Opklapbare meubels zorgen voor veel meer ruimte. Denk aan een opklapbaar bed, ideaal in een studio. Verder zijn klapstoelen ideale meubels wanneer je visite over de vloer krijgt. Maar denk ook eens aan een opklapbaar bureau die vast staat aan de muur. Een ideale manier om te spelen met je ruimte. Het enige nadeel is dat je elke keer je laptop en accessoires moet opbergen.

Dit waren onze tips over het verkrijgen van meer ruimte in je woning. Je hebt niet altijd fysieke ruimte nodig om meer ruimte te creëren. Wanneer je met daglicht speelt creëer je al snel optisch meer ruimte. 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *