gatenzaag
DIY

Handige tools om in huis te hebben

Eigenlijk zou elk huishouden een uitgebreid en goed gesorteerde gereedschapskist in huis moeten hebben. Want eens in de zoveel tijd ontkom je er niet aan: onderhoud. In deze blog lees je wat je in ieder geval in je gereedschapskist moet zitten en wat handig is om huis te hebben. 

Gatenzaag

Een gatenzaag, de naam zegt het eigenlijk al. Een gatenzaag is een hulpmiddel om middelgrote gaten te maken in objecten wat met een boor onmogelijk is. Dit is handig wanneer je een gat wilt maken voor bijvoorbeeld elektra. 

Handschoenen

Wanneer je gaat klussen gebruik je in de meeste gevallen je handen. In sommige gevallen moet je zwaar werk verrichten met je handen en moet je scherpe of ruwe voorwerpen verplaatsen. Daarom is het handig om werkhandschoenen in huis te hebben. Hierbij is het belangrijk dat de stof dik genoeg is maar dat ze nog wel soepel genoeg zijn om mee te werken. 

Multimeter

Wanneer je met elektra gaat werken bestaat er altijd het gevaar dat je onder stroom komt te staan. Daarom is het handig om een multimeter in huis te hebben. Met een multimeter meet je of er ergens stroom op staat. Verder is het mogelijk om te kijken of je batterijen nog geladen zijn. 

Werkbril

Wanneer je gaat boren of slijpen komt er aardig wat materiaal vrij. Daarom is het belangrijk om je ogen goed te beschermen met een bril. Kies een bril wat goed aansluit op je gezicht en wat voldoende ventileert. 

Elektrische schroevendraaier

Een manuele schroevendraaier is natuurlijk al ontzettend handig. Maar een elektrische schroevendraaier is nog handiger. Zo hoef je zelf niet ontelbare omwentelingen te maken.

Vlakschuurmachine

Wanneer je materiaal moet schuren, kijk je hier vast tegen op. Telkens heen en weer bewegen met je handen is niet alleen vermoeiend maar ook erg saai. Een vlakschuurmachine brengt hier verandering in. 

Basisgereedschappen

Wat je sowieso in je gereedschapskist hebt moeten zitten is een schroevendraaier. Vooral een kruiskopschroevendraaier zul je vaak gaan gebruiken.

Wat je verder écht in je gereedschapskist moet hebben is een hamer. Denk hierbij aan een goede klauwhamer. Met een klauwhamer haal je spijkers gemakkelijk uit hout. 

Een tang kan ook niet ontbreken in je gereedschapskist. Hiermee strip je draden ten koste van je gebit. Een tang is voor de meeste klussen erg handig. 

In een volledige gereedschapskist kan een steeksleutel set niet ontbreken. Je zal altijd zien dat je een sleutel mist wanneer je hem nodig hebt. Daarom is het belangrijk om een volledige set in bezit te hebben. 

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *