verbouwen
Interieur

Hier moet je aan denken bij het verbouwen van je woning

Je wilt je huis verbouwen. Dit is niet alleen prettig voor jezelf maar ook voor de waarde van je woning. In deze blog bespreken we welke factoren er komen kijken bij het verbouwen van je woning.

Veiligheid voorop

Eén van de belangrijkste factoren aan je woning is dat het veilig moet zijn. Bekijk daarom of je woning beschikt over goede bliksembeveiliging. Met goede bliksembeveiliging voorkom je bliksemschade aan je woning. Schade door blikseminslag kan enorm hoog zijn en soms met een dodelijke afloop tot gevolg. Bij het verbouwen van je woning is dit misschien het eerste waar je goed moet naar kijken. Wanneer je al beschikt over een bliksembeveiliging raden we aan om te controleren of dit nog naar behoren werkt. 

Een goede voorbereiding

Een verbouwing kost veel voorbereiding. Maar wanneer je de voorbereiding goed inplant bespaar je veel tijd en moeite. Daarom is het aan te raden om goed te plannen en te budgetteren. Schrijf samen met je gezin op papier wat je allemaal verbouwd wilt hebben en hoe jullie dit willen betalen. Begin pas met het maken van een schets als dat duidelijk is geworden. De kosten in de hand houden tijdens een verbouwing is erg lastig. Er komen namelijk altijd zaken bij waar je geen rekening mee had gehouden. Hoe duidelijker je alles op papier hebt staan, hoe gemakkelijker je het voor jezelf maakt.

Money, money, money

De volgende vraag is hoe je de verbouwing gaat financieren. Een bank zal waarschijnlijk geen financiering verlenen. In het verleden kon een verbouwing in de hypotheek meegenomen worden. Tegenwoordig gaat dat helaas niet meer. Tegenwoordig maken veel mensen gebruik van een persoonlijke lening. 

De aannemer

Wanneer je een verbouwing gaat regelen, bestaat de keuze om dit helemaal zelf te doen. Maar wij raden aan om de verbouwing door een goede aannemer te laten doen. Een aannemer regelt allerlei mensen die voor jou aan de slag gaan. Vraag offertes aan bij verschillende aannemers zodat je genoeg keuze hebt in prijs en kwaliteit.

Duurzaam verbouwen

Nu je toch het huis gaat verbouwen is het een goed idee om te investeren in duurzaamheid. Denk hierbij aan een goede isolatie van je woning en het plaatsen van zonnepanelen. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat je maandelijkse lasten minder worden. 

Beginnen maar

Wanneer je alles goed hebt ingepland is het tijd om te starten met de verbouwing. Als je de beste vakmensen om je heen verzamelt is de kans klein dat er complicaties optreden. We wensen je veel succes. 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *