DIY,  Interieur

Met deze tips maak jij je tuin nog mooier!

Het weer begint mooier te worden en we mogen en kunnen eindelijk weer buiten zitten! Weet jij alleen nog niet zo goed wat je met je tuin aan moet? Geen probleem! Met deze tips gaan we je verder helpen zodat jij straks in een heerlijk zonnetje geniet van je prachtige tuin! Klinkt al heerlijk, toch? 

Kies de juiste schutting 

Het uiterlijk van je tuin begint eigenlijk al meteen bij je schutting. Het is de grootste eye-catcher voor zowel binnen- als buitenstaanders. Kies daarom eerst je schutting uit en ga vervolgens de rest inrichten. De schutting bepaalt voor een groot deel het thema van je tuin. Houd je van een exotisch en tropisch thema? Ga dan voor een bamboe schutting. Hou je toch iets meer van basic en rust? Kies dan een schutting van hardhout. Er zijn opties zat, maar zorg er wel voor dat je deze keuze bewust maakt! 

Creëer ruimte 

Je hebt natuurlijk niet de mogelijkheid om iets te veranderen aan de afmetingen, maar je hebt wel de mogelijkheid om je tuin groter te laten lijken. Dit doe je door het creëren van hoogte. Een veel toegepaste truc is het plaatsen van een boom in een zichtlijn. Een paar voorbeelden zijn; het uitzicht vanuit een plekje waar je binnen graag zit of het uitzicht vanuit je terras naar het verste punt in je tuin. Daarbij geeft zo’n bladerdek ook nog eens een ontzettend gezellig uiterlijk en wordt je tuin gewoon een stuk knusser. 

20 minuten 

Je tuin mooi maken vraagt aandacht en inspanning. Probeer daarom elke dag 20 minuten met je tuin bezig te zijn. Elke actie die je uitvoert heeft een positief effect. Door in je tuin bezig te zijn wordt niet alleen je tuin mooier, maar tijdens het tuinieren komen er ook allerlei gedachten en ideeën bij je op. Het stimuleert namelijk je creativiteit en onthoudt; liever teveel dan te weinig, toch? 

Investeer in kwaliteit 

Als je een mooie tuin wil hebben, dan is de kwaliteit een ontzettend belangrijke factor. Wanneer je materialen gaat gebruiken, zorg er dan voor dat deze een aantal jaren meegaan. De kwaliteit van bijvoorbeeld houtwerk, bestrating, maar ook potten en vazen is verschillend. Ook bij het gebruik van planten is er verschil in sterke planten die tegen een stootje kunnen en planten die kwetsbaarder zijn en snel verdwijnen. Kwaliteit hoeft niet persé duurder te zijn! Zorg dat je goed je vooronderzoek doet en weet waar je je spullen koopt.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *