Red Button Jeans
Fashion

Dit wist je niet over jeans

Broeken zijn er in alle soorten en maten. Maar waar komt de spijkerbroek eigenlijk vandaan? Er is een grote kans dat je minimaal één spijkerbroek in je kledingkast hebt liggen. In deze blog lees je alles over jeans. 

Jeans

De jeans zijn in de loop van tijd super populair geworden. Je ziet ze overal in de wereld. De jeans is een universeel kledingstuk wat bijna iedereen goed staat en wat je met alles combineert. Merken zoals Red Button jeans hebben prachtige spijkerbroeken. Red Button heeft de laatste jaren uitstekend naam gemaakt als een betrouwbaar en vooraanstaand jeansmerk. Hierbij is Red Buttons jeans een vrouwen merk wat zich richt op de modebewuste vrouw die er graag goed uit wilt zien. 

De allereerste jeans op de markt werd gemaakt door Levi Strauss & Co. Spijkerbroeken gingen toentertijd over de toonbank voor 1 euro. Tegenwoordig krijg je ze niet meer voor die prijs. Een kwalitatief goede jeans zoals die van Red Button zijn al gauw rond de 60 euro. 

Geschiedenis

In 1870 is de moderne jeans ontwikkeld door de kledingmaker Jacob Davis in Nevada. Om de jeans te versterken sloeg hij klinknagels in de broeken om de naden te versterken. Hierdoor werden de jeans stevig en slijtvast. Binnen de kortste keren stonden er mijnwerkers en houthakkers in de rij voor de jeans. De spijkerstof wat wordt gebruikt voor de jeans wordt al veel eerder gedragen. Er zijn schilderijen ontdekt met mensen die spijkerstof dragen. Wat opviel is dat dit door de “armere” bevolking werd gedragen. 

De naam jeans zou afkomstig zijn uit het Italiaanse Genua wat door de Fransen werd verbasterd tot Gênes. Verder bestaat er een theorie dat de spijkerstof is afgeleid van het Indiase textiel dungaree. 

Jacob Davis had niet genoeg geld om patent aan te vragen voor de jeans. Daarom besloot hij in 1872 de textielhandelaar Levi Strauss aan om het patent te delen in ruil voor een investering. Hiermee ging Levi akkoord en richtte vervolgens het merk Levi’s op. 

Dames en heren jeans

Het verschil tussen mannen en vrouwen jeans zit in de tegenovergestelde ritssluiting. De reden hiervan is niet geheel duidelijk. Uit onderzoek is gebleken dat 41% van de mannen een spijkerbroek draagt tijdens de eerste date. Verder zorgt bij 33% van de mannen het dragen van hun favoriete jeans voor een boost in het zelfvertrouwen. 

We raden aan om spijkerbroeken niet al te vaak te wassen. Hierdoor behoudt een spijkerbroek goed zijn kleur. Wanneer een spijkerbroek een beetje muffig ruikte, raden we aan om de spijkerbroek even buiten of te hangen of om de jeans even goed koud te maken in de vriezer. Hierdoor dood je de bacteriën.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *