weersinvloeden
DIY

Zo bescherm je jouw huis tegen weersinvloeden

Wanneer je op zoek bent naar meer veiligheid voor je woning, zijn er een aantal mogelijkheden die ervoor zorgen dat je huis beter beschermd is tegen weersinvloeden. In deze blog lees je hoe je dit voor elkaar krijgt. 

Je huis beschermen tegen onweer

Een zeer belangrijke factor voor de veiligheid voor je elektra en de groepenkast is een aardpen slaan. Het slaan van een aardpen in de grond zorgt voor veel meer veiligheid. Het slaan van een aardpen is een klus voor een erkende vakman. De aardpen moet niet alleen diep genoeg in de grond worden geslagen, het moet tevens voldoen aan een aantal eisen. Doe dit dus zeker niet zelf. Een aardpen slaan is verplicht in Nederland. Wanneer je geen aardpen in huis hebt geslagen is de kans op brand in je huis ontzettend hoog. Dit komt doordat er te hoge spanningen op apparaten komen te staan. Maar er is natuurlijk ook een risico voor je eigen veiligheid om in contact te komen met elektriciteit. 

Je huis beschermen tegen wateroverlast

Allereerst is het belangrijk om een goede verzekering te hebben tegen dit soort ongevallen. Wateroverlast zorgt namelijk voor veel schade wat hoge kosten met zich meebrengt. Er zijn genoeg manieren om je huis te beschermen tegen water. Bekijk eens in de zoveel tijd of je dak goed waterproof is. Verwijder zoveel mogelijk bladeren en bekijk of er scheurtjes in het dak zitten. Bekijk verder of al het water goed weg stroomt. Bekijk de mogelijkheden voor een waterbuffer. Dit zorgt ervoor dat wanneer de riolen vol zitten met water, het water nog ergens opgeslagen wordt. Denk hierbij aan een regenton. Een regenton is zowel geschikt voor op een balkon als in een tuin. Het water wat je dan hebt opgespaard is later te gebruiken voor de tuin, of voor het wassen van je auto. 

Je huis beschermen tegen storm

Tijdens een heftige storm bestaat de mogelijkheid dat er schuttingen of zelfs daken volledig weg waaien. Maar ook bomen die tegen huizen aanvallen zorgen voor ontzettend veel schade. Aan dat laatste is weinig te doen. Om je tuin storm klaar te maken is het handig om alle tuinmeubels goed vast te zetten. Wanneer je een schuur hebt, is het een goed idee om daar alles in te stallen. Bekijk goed of je schutting goed vast zit. Snoei zoveel mogelijk takken en zorg ervoor dat je dakpannen goed op het dak liggen. 

Dit waren onze tips voor een veiliger huis tegen diverse weersinvloeden. 

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *