Interieur
Interieur

Interieurstylist worden? Zo doe je het

Heb je altijd al de ambitie gehad om interieurstylist te worden? Of heb jij altijd al oog gehad voor interieur design? Wanneer je aan de bak wilt gaan als interieurstylist, moet je een aantal dingen op orde hebben. In deze blog bespreken we wat jij allemaal moet doen om interieurstylist te worden. 

Kom professioneel over

Wanneer je aan de slag wilt gaan als interieurstylist en je eigen kantoor ziet er niet uit dan is de kans groot dat je niet serieus wordt genomen. Verder is de plaats van je kantoor erg belangrijk. Wanneer je een bedrijfsruimte in Alphen aan den Rijn zoekt, bekijk dan of er in de buurt een meubelboulevard aanwezig is. Het is aannemelijk dat mensen die op zoek zijn naar meubels ook interesse hebben in een interieurstylist. 

Creëer je eigen stijl

Er zijn behoorlijk wat interieurstijlen. Denk maar aan een landelijke stijl, Scandinavisch of een moderne stijl. Als interieurstylist zou je jezelf kunnen focussen op één bepaalde stijl waar jij jezelf prettig bij voelt. Kleed je eigen kantoor ook in die stijl in. Het kiezen van een bepaalde stijl helpt jou om een goede basis en indruk achter je werk te zetten. 

Beschik over de juiste kennis

Om je opdrachtgever écht te helpen is het noodzakelijk om over de juiste kennis te beschikken. Als interieurstylist is het belangrijk om een goed interieurontwerp te maken en uit te werken voor verschillende ruimtes in huis. Verder is het belangrijk dat je de theorie goed in de praktijk brengt. Voor een goede basis raden we aan om een cursus of een opleiding te volgen. Een interieurstylist is in tegenstelling tot een interieurarchitect geen beschermd beroep. Dat betekent dat je niet persé een opleiding nodig hebt en dat iedereen zich een interieurstylist zou mogen noemen. 

Vind een mentor

Wanneer je goede begeleiding krijgt van iemand die al jarenlang in het vak actief is, is de kans groot dat je zelf ook een succesvolle interieurstylist wordt. Kies daarom een mentor uit waar jij zelf tegen op kijkt. 

Je bent zelf je marketing

Als interieurstylist ben je zelf je marketing. Wanneer je projecten met een mooi resultaat afsluit zul je vanzelf naam maken. Verder is het handig om actief te zijn op social media. Post op social media projecten en moodboards van jouw stijl. Met paid advertising is het goed mogelijk om mensen te targeten die op zoek zijn naar een interieurstylist. 

Wij van mad-creations wensen je veel succes met het worden van een interieurstylist. 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *