Interieur

WELKE ELEMENTEN MAKEN JOUW TUIN AF?

De mooie dagen komen er weer aan en dat betekent dat we weer in de tuin kunnen zitten. Heerlijke bbq’s met vrienden of late avonden met een vuurtje en marshmallows. Een mooie tuin is geschikt voor alle gelegenheden en van een mooie tuin heb je het hele jaar plezier. Maar wat maakt een mooie tuin? En wat maakt een praktische tuin? En welke elementen maken dit?
Uiteraard speelt de grootte van je tuin zeker mee. Wanneer jij een kleinere tuin hebt, heb je misschien geen ruimte voor vier grote verschillende elementen, maar moet jij juist kleine kleurrijke elementen toepassen. Hieronder staan een aantal elementen beschreven die je in jouw tuin kan toepassen zodat jij deze zomer een mooie en praktische tuin hebt voor allerlei gelegenheden. 

EEN HANDIGE TAFEL

Een item die eigenlijk in elke tuin moet staan, is een mooie tafel met stoelen. Hoe lekker is het om in de zomer heerlijk buiten aan je tafel te ontbijten of om in de avond te bbq’en. Met een mooie en handige tafel kan je nooit fout gaan want het zal altijd van pas komen. Uiteraard maakt de grootte van de tafel zeker uit voor jouw tuin. Mocht je een grote tuin hebben met veel open ruimte, dan is een ronde tafel erg mooi. Maar wil je meer voor praktisch gaan, dan is een lange rechthoekige tafel misschien beter. Op deze stoelen zou je kussens kunnen liggen om het sfeervoller te maken, en daarbij zit het natuurlijk lekkerder. 

EEN MOOIE LOUNGESET

Een mooie loungeset kan zeker een toevoeging zijn aan jouw tuin. Echter wanneer jouw tuin wat kleiner is, zal je een keuze moeten maken tussen een tafel met stoelen en een loungeset. Maar voor de mensen onder ons met een ruime tuin, zouden een tafel met stoelen en een loungeset samen kunnen. De loungeset hoeft ook niet mega te zijn, een kleine bank met een bijzettafel kan al een gezellige sfeer geven en je hebt meteen een plek om te liggen. Deze loungeset kan je helemaal naar eigen smaak inrichten met bijvoorbeeld kleurrijke kussens en dekens.
Om de loungeset af te maken zou je een vuurkorf kunnen toevoegen. Zo kun je op de latere koudere zomeravonden ook nog goed gebruik maken van je loungeset. Daarnaast biedt een vuurtje een gezellige sfeer en maakt het jouw tuin helemaal af. 

SFEERVERLICHTING

In een tuin is het natuurlijk belangrijk om sfeer en gezelligheid te creëren. Zoals hierboven beschreven kan een kampvuur die sfeer bieden, maar je kan ook gebruik maken van sfeervolle lampen verdeeld over je hele tuin. De grootte van je tuin maakt bij dit element ook niet uit, hoe groot of klein je tuin ook is, lampen kunnen altijd. Wanneer het in de zomer al vroeg donker wordt, heb jij nog steeds verlichting in je tuin. Naast dat deze lampen dus heel praktisch zijn, biedt het ook een gezellige sfeer. 

BLOEMEN EN PLANTEN

bloemen, bomen of planten mogen eigenlijk niet ontbreken. In elke tuin staat het mooi als er kleurrijke bloemen staat, of een hoge boom of groene planten. Deze toevoeging is ook zeer bepalend voor de sfeer die je in jouw tuin wilt creëren. Als je helemaal niet houd van bloemen of planten, kan de tuin wat kaal of saai ogen. Kleurrijke platen kunnen een toegeving zijn een de gezellige sfeer in jouw tuin. Ook dit element kan in elke tuin. Heb jij dus nog geen groen in jouw tuin? Dan is dat het eerste wat je moet halen voor een mooie tuin. 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *