Knutselen

SPEELGOED VOOR JE KAT MAKEN IN 8 STAPPEN

Kittens zijn dol op spelen met speelgoed. Niet alleen bootsen ze daarmee de vaardigheden na die ze nodig hebben om in het wild te overleven, ze stimuleren ook de zintuigen van je kitten en stimuleren beweeglijkheid en algehele lichamelijke gezondheid. Met huishoudelijke of goedkope knutselmaterialen kan je speelgoed maken waarmee je kitten zich urenlang kan vermaken en tegelijkertijd geld kan besparen.

EEN TRAKTATIE SPEELTJE MAKEN

 1. Zet een toiletpapier koker rechtop. Kijk of er geen sporen van toiletpapier in de koker zitten en of hij niet gebogen of beschadigd is.

 

 1. Teken een cirkel rond de kokers op een stuk karton. De cirkels moeten een iets grotere diameter hebben dan de kokers zelf. Plaats uw pen of stift ongeveer een halve centimeter van de rand van de buis en teken er een consequente cirkel helemaal omheen. Door de cirkel groter te maken, is hij gemakkelijker aan het uiteinde van de buis te bevestigen.
 • Als je wilt, kan je de eerste cirkel gebruiken als sjabloon voor de tweede cirkel. Knip gewoon de eerste cirkel uit en gebruik die als sjabloon om een andere te tekenen.

 

 1. Knip de cirkels uit. Knip de cirkels die je hebt getekend uit met een schaar of een X-acto mes en leg ze opzij. Het is niet erg als de cirkels niet perfect zijn, want je katje zal er waarschijnlijk toch snel in bijten en aan het karton krabben.

 

 1. Plak één cirkel aan het uiteinde van de koker. Bevestig met stevig plakband de kartonnen cirkel aan één uiteinde van de koker, zoals op de afbeelding. Het andere uiteinde moet open blijven voor de traktaties. Breng de tape royaal aan zodat het niet meteen loslaat-je kat zal meer plezier beleven aan het speeltje als hij er langer mee kan spelen voordat hij de traktaties binnenkrijgt.

 

 1. Doe wat kattenvoer of traktaties in de koker. Doe wat droog kattenvoer in de rol waar je kat van kan genieten als hij het speeltje heeft geopend. Behalve dat het een rammelend geluid maakt terwijl je kitten ermee speelt, zal de geur van het voer je kat ook aanmoedigen om met het speeltje te spelen totdat het de traktatie heeft ontdekt.
 • Dit soort speelgoed wordt vaak een puzzelspeeltje genoemd, en is ontworpen om de instinctieve jacht- en probleemoplossende vaardigheden van je kitten te ontwikkelen. De wc-papierrol is een voorbeeld van een basisspeeltje, maar er zijn veel verschillende soorten speelgoed waaruit u kunt kiezen naarmate je kat ouder en bekwamer wordt.

 

 1. Sluit de rol met de andere cirkel. Plak de buis dicht op dezelfde manier als u met de eerste cirkel hebt gedaan, waarbij u ervoor zorgt dat deze goed afsluit.

 

 1. Prik kleine gaatjes in de boven- en onderkant van de koker. Maak met een schaar, een priem of zelfs een scherp potlood kleine gaatjes in de kartonnen cirkels die u op de buis hebt geplakt. Het is belangrijk dat je de gaatjes niet te groot maakt, want je kitten zal de gaatjes groter maken met zijn tanden. Deze gaatjes zijn ook belangrijk omdat je kitten zo aan de inhoud van het speeltje kan ruiken.

 

 1. Versier het speeltje. Als je er zin in hebt, kun je het speeltje versieren met felgekleurd papier of door er met stiften tekeningen op te maken. Zorg ervoor dat je materialen gebruikt die veilig zijn voor huisdieren en dat jij je kitten altijd in de gaten houdt als het met het speeltje speelt.
 • Het meeste papier is veilig voor huisdieren, maar zorg ervoor dat uw kitten er geen kleine stukjes van inslikt, anders kan het verstikkingsgevaar opleveren.
 • Als je stiften gebruikt om uw speeltje te versieren, zorg er dan voor dat deze niet giftig zijn.

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *