DIY

Verschillende manieren van kledinglabels

Je kent vast het probleem wel van kleding die zoek raakt of misschien verkoop je wel kleding online waar labels op moeten zitten. Het is altijd de vraag hoe je het labelen aanpakt. Er zijn verschillende manieren om je eigen label op kleding te plakken.

De beschikbare methoden zijn afhankelijk van het type merklabels dat je hebt en het type middelen waarmee je werkt. In het kort kunnen ze echter worden onderverdeeld in drie hoofdcategorieën: naaien, zonder naaien en strijken.

Als je je afvraagt hoe beschrijf ik het maatwerkproduct dat ik wil? Welke opties heb ik? Welke maat past het beste bij mijn behoeften? Wat voor vouwen, kleuren of materialen biedt u aan? Dan moet je verder lezen.

Hoe labels op kleding te naaien?

De technieken kunnen variëren, maar er zijn slechts 2 opties, voor het bevestigen van jouw labels aan truien, korte broeken, broeken, overhemden, t-shirts, jurken of welk type kledinglijn je ook produceert of van plan bent te verkopen: met de hand naaien en machinaal naaien.

Hoe labels met de hand aannaaien?

Dit is een uitstekende keuze voor mensen met veel tijd en geduld. Toch wordt het niet aanbevolen om een ​​grote hoeveelheid kledingproducten te labelen. Als dat jouw geval is, ga je direct door naar de volgende opsomming.

Hoe je met de hand gevouwen labels naait

Gevouwen labels kunnen niet met lijm worden vastgemaakt. Ze moeten met de hand of met een naaimachine worden genaaid, tot nu toe is er geen andere manier.

Gebruik een speld om het label op zijn plaats te zetten en naai het label op een zoom van je t-shirt, op de hals, mouw, zak of waar je maar wilt.

Hoe labels te naaien met een naaimachine

Gelukkig zijn er tegenwoordig allerlei betaalbare naaimachines beschikbaar, daarnaast kun je een borduurmachine gebruiken om het proces te automatiseren en zelfs een speciale labelnaaimachine.

Hoe stof te bevestigen zonder te naaien?

Veel mensen vragen: hoe bevestig je stof aan stof zonder te naaien? of hoe een patch op een shirt te zetten zonder te naaien? is dat mogelijk?

Hoe labels voor kleding op te strijken

Stoffen opstrijklabels zijn zeer praktisch, gemakkelijk te gebruiken en ze zullen zeer goed aan jouw items hechten. Laten we de 4 belangrijkste stappen bekijken om opstrijkbare kledinglabels te bevestigen:

Zet het strijkijzer op de katoenmodus of verhoog de temperatuur naar een gemiddeld punt. Verwijder indien nodig de achterkant van het etiket. Bevestig het label op de plaats waar je het wilt hebben

Breng 10 seconden warmte aan, leg het strijkijzer opzij en controleer het etiket, doe dat zo vaak als nodig is totdat er een stevige verbinding ontstaat. Laat het afkoelen en wacht minimaal 24 uur voor het wassen en drogen.

Je kunt, zeker als het voor eigen gebruik is ook strijkletters gebruiken om zo je naam op je kleding te zetten. Dan weet je zeker dat niemand meer in de war raakt van wie welke kleding is.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *