DIY

HOE MAAK IK ZELF EEN PERSOONLIJKE KRAAMMAND?

Hoe leuk is het om een goede vriendin, zus, nicht of de buurvrouw te verrassen met een kraammand als ze in verwachting is. Uiteraard kan je op het internet kant en klare kraammanden vinden die je cadeau kan doen, absoluut ook leuk, maar hoe leuk is het om een kraammand zelf te maken met eventuele gepersonaliseerde en orginele cadeaus. Vroeger bestond de kraamtijd van vrouwen uit 10 dagen, vandaar dat er in de meeste kraammanden 10 cadeaus zitten. De kersverse ouders hebben de eerste 10 dagen een cadeau die ze mogen openmaken. Op elk cadeau kan je een nummer plaatsen van 1 tot 10 en zo weten de ouders ook welk cadeau ze op welke dag mogen openen. 

RIETEN OF PLASTIC MAND?

Als eerst kom je bij de vraag, welke mand kies ik? Het beste is om de mand niet vooraf te kopen, want straks passen de cadeaus er niet allemaal in en dat is zonde, maar je kan er wel alvast over na denken. Er zijn uiteraard veel soorten manden die je kan geven, maar hieronder twee soorten manden die je kan geven. 

  1. Rieten mand. Deze rieten manden hebben vaak een neutrale kleur waardoor ze bij elk interieur passen en waardoor de ouders de mand ook kunnen hergebruiken in de woonkamer of babykamer. 
  2. Plastic mand. Deze manden heb je in alle kleuren en kunnen dus een leuk uitspringend effect geven in bijvoorbeeld de babykamer. Ook een plastic mand kunnen de ouders goed hergebruiken. 

WELKE CADEAUS DOE IK ERIN?

Nadat je ongeveer hebt bedacht welke mand je gaat geven. is het de volgende stap om te kijken naar de cadeaus voor in de kraammand. Uit traditie bestaat een kraammand uit verschillende soorten cadeaus. Het is leuk om een of twee cadeaus te geven voor de verzorging van de baby. Hierbij kun je denken aan lotion, handdoek of hydrofiele doen. Elke ouder kan dit gebruiken

Veel ouders vinden het ook leuk om kleding voor de baby te krijgen. Een rompertje, sokjes of een shirtje zijn altijd goede cadeaus. Pas hierbij alleen op dat je de kleding niet in de allerkleinste maat koopt, want sommige babys slaan de kleinste maat vaak over of zijn er binnen een week uitgegroeid. Het is daarom niet erg om een paar maten groter cadeau te geven. 

Daarnaast is het ook leuk om speelgoed in de kraammand te doen. Het hoeft niet iets hards of groots te zijn, maar een knuffel, rammelaar of badeendje is absoluut leuk. 

Omdat de kraammand een cadeau is aan de ouders, is het ook belangrijk dat er een klein cadeau in zit voor de ouders. Bijvoorbeeld een thuisbezorgd bon. De ouders zullen het namelijk al druk genoeg krijgen met de verzorging van de baby, dus koken zal er misschien niet van komen. Daarnaast is een goed tijdschrift ook altijd een goed cadeau. 

Wanneer je de ouders goed kent, is het ook waardevol om er een persoonlijk cadeau erbij te doen. Mocht je de naam van de bay weten, is het leuk om bijvoorbeeld een puzzel te geven met de naam of een slinger met de naam. Of een boekje waarin ze dingen kunnen opschrijven over de mijlpalen van de baby.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *