DIY

Met deze tips wordt je een echte coach!

Coach word je niet zomaar. Er zijn ontzettend veel zaken waar je aan moet denken wanneer je coach wil worden. De meeste zaken hebben te maken met je eigen persoonlijke ontwikkeling. Een coach is namelijk niet zomaar een beroep. Daarom geven we in deze blog een aantal tips die jou helpen om een echte coach te worden! 

Waarom wil je coach worden? 

Om te beginnen is het ontzettend belangrijk dat je voor jezelf goed in kaart brengt waarom je coach wil worden. Ben je op zoek naar jezelf of ben je net je baan verloren en weet je verder geen tweede carrière te bedenken? Dan word je geen coach! Coach worden doe je echt niet zomaar. Het moet je passie zijn, je moet mensen willen helpen en je moet weten waarom het zo belangrijk voor je is. Daarnaast is het ook belangrijk dat je weet wat voor coach je wil worden. Wil je bijvoorbeeld coach worden door het volgen van een wandelcoach opleiding of wil je mensen helpen met behalen van sportdoelen? Er zijn ontzettend veel mogelijkheden, maar doe alleen waar echt je passie ligt. 

Weg met alle onzekerheid 

Wil je een echte coach worden? Dan moet je al je onzekerheden omdraaien in het positieve. Heb vertrouwen in je eigen mogelijkheden, want ondernemen is omgaan met onzekerheden. Krijg je wel genoeg geld binnen? Kunnen de klanten je wel vinden? Doe je wel genoeg op social media? Is je website wel in orde? Dit zijn allemaal vragen die geregeld voorbij komen in je hoofd. Schrijf al je vragen op en beantwoord deze in je eigen persoonlijke groeiplan. Dit creëert rust in je hoofd en zo weet je precies waar je aan moet werken. 

Hoeveel tijd wil je eraan besteden? 

Het scheelt nogal of je fulltime aandacht geeft aan je rol als coach of dat je de tijd en aandacht moet verdelen over bijvoorbeeld een tweede baan en je gezin. Het gaat hierbij om factoren die bepalen in hoeverre je effectief bezig bent. Voor iedere situatie is een oplossing, probeer alleen vooraf de verwachtingen voor jezelf duidelijk te maken. Maak een duidelijke planning voor jezelf. 

Heb je een website? 

Een website is natuurlijk de basis van elke onderneming. De vraag is echter hoe je jouw website inricht. Welke functies voeg je toe? De tijd dat een website een visitekaartje is, is al een lange tijd voorbij. Een website is één van de belangrijkste marketingtools voor jou als coach. Je communiceert hierbij met je doelgroep, maakt verschillende boodschappen duidelijk en haalt klanten binnen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *