Interieur,  Meubels

5 tips voor de inrichting van je tuin

Ja hoor! De dagen worden langer en het begint weer lekker weer te worden. Dit betekent dat we binnenkort weer met zijn allen in de tuin gaan zitten. Voordat we optimaal genieten van onze tuin is het wel belangrijk dat het goed ingericht is. Net zoals het veel tijd en moeite kost om je woonkamer in te richten, is het inrichten van je tuin net zo’n moeilijke klus. Daarom geven we in deze blog 5 tips die de inrichting van jouw tuin een stuk makkelijker maakt. 

1. Denk aan comfort 

Vergeet niet dat je tuin dé plek is waar je gewoon even lekker tot rust wil komen. Daarom is het denken aan comfort het eerste wat je dient te doen bij het inrichten van je tuin. Wat voor soort meubels wil je, hoeveel ruimte heb je, welke materialen gebruik je en in hoeverre heb je privacy in je tuin. Dit zijn vragen waar je rekening mee moet houden. Is je geluidsscherm tuin bijvoorbeeld van bamboe? Zorg dan voor meubels die in dezelfde kleur zijn gemaakt. Hoe dit bijdraagt aan comfort? Comfort begint bij innerlijke rust! 

2. Inspiratie, inspiratie en nog meer inspiratie! 

Het opdoen van inspiratie mag niet vergeten worden bij het inrichten van je tuin. Dit doe je heel eenvoudig op verschillende manieren. Bezoek verschillende woonwinkels, blader door woonmagazines en bekijk tv/youtube-programma’s. Daarnaast is er online ook ontzettend veel informatie te vinden over het inrichten van je huis. Denk bijvoorbeeld aan Pinterest. Heb je genoeg inspiratie opgedaan? Ga dan aan de slag met het maken van een moodboard. Breng je stijl en wensen in kaart en maak er een collage van. 

3. Maak een indeling 

Hoe ga je de ruimte van je tuin benutten? Kijk kritisch naar de ruimte en maak een plattegrond voor jezelf. Kijk bijvoorbeeld of je genoeg ruimte hebt voor je meubels en accessoires en kijk of er eventueel mogelijkheden zijn voor een aanbouw/veranda. Het is heel belangrijk om dit vooraf goed te analyseren! 

4. Kies de juiste meubels 

Je weet wat je wil, je hebt inspiratie opgedaan en je indeling helemaal uitgewerkt? Dan is het nu tijd om de juiste meubels te kiezen. Ga daarom op zoek naar de meubels die bij jou passen! Uiteraard hoef je ook niet direct alle meubels te kopen, maar zorg er in ieder geval voor dat alle basis meubels aanwezig zijn. 

5. Personaliseer 

Voor de finishing touch is het belangrijk dat je je tuin gaat personaliseren. Voeg je favoriete decoratie toe. Neem bijvoorbeeld een wandrek met fotolijstjes, plantjes en nog meer accessoires. Zolang het maar jouw favoriete producten zijn!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *