Interieur

HOE DECOREER JE DE SALONTAFEL?

Iedereen heeft in de woonkamer wel een salontafel staan. Meestal staat de salontafel in de centrale plek in de woonkamer. De meeste zullen de salontafel gebruiken om een drankje, hapje of krant neer te leggen. Maar een salontafel kan je ook erg leuk decoreren met mooie spullen. Tegenwoordig is het ook een trend om meerdere kleine salontafels te combineren in plaats van een grote salontafel. Door meerdere salontafels te combineren creëer je een hele andere sfeer dan een rechte salontafel. Hieronder staan een aantal decoraties vermeld waarmee jij je salontafel kan oppimpen. 

WAT ZET JE OP EEN SALONTAFEL?

De eerste decoratie die op elke salontafel zou moeten staan zijn kaarsen. Kaarsen creëren een mooie sfeer en gezelligheid, vooral in de avonden als de kaarsen aan gaan. Je hebt natuurlijk de mogelijkheid tussen een luxere kandelaar, en paar gewone kaarsen zonder houder of zelfs waxinelichtjes. Maak het zelf leuk door meerdere kaarsen te combineren. Kies hiervoor kleuren die passen bij jouw interieur. 

Groen mag absoluut ook niet ontbreken op de salontafel. Groen kan je toevoegen door kleine planten, bloemen, droogbloemen of takken neer te zetten. Het hoeven geen grote bossen te zijn, twee kleine bloempotjes kunnen de sfeer al veranderen. Of mocht je een keer een mooie grote bos bloemen krijgen, kun je deze prachtig decoreren op de salontafel. Mocht je hierbij vazen en bloempotten gebruiken, kies dan voor een kleur die past bij jouw interieur.

Losse kaarsen of losse bloempotjes kunnen soms wat rommelig overkomen. Plaats hiervoor een dienblad op de salontafel. Door een klein dienblad te plaatsen, kan je hierop de losse kaarsen of bloempotten opzetten zodat het een geheel wordt en hierdoor oogt het niet rommelig. 

Naast een dienblad kan je ook een schaal neerzetten op je salontafel. Hier kan je echter niks opzetten, maar mocht je losse spullen hebben kan je deze in de schaal leggen. Hierdoor liggen alle kleine spullen bij elkaar en niet los over je salontafel. 

Mooie boeken, tijdschriften of kranten kunnen ook een mooie decoratie zijn op de salontafel. Heb jij een mooi merk boek met mooie plaatsjes, dan kun je deze in een boekstandaard open leggen op de salontafel. Elke dag kan je een bladzijde omslaan zodat je elke dag kan kijken naar mooie plaatjes uit het boek. Daarnaast kan een stapel tijdschriften ook een leuke sfeer bieden. Zorg voor tijdschriften met passende kleuren, echter pas op dat het niet te rommelig wordt door veel tijdschriften te gebruiken.

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *