Interieur

Hoe creëer ik mijn ideale thuiswerkplek?

Thuiswerken speelt voor een groot deel van Nederland een steeds belangrijkere rol. Daarom verdient het inrichten van de thuiswerkplek de nodige aandacht. Het inrichten van je ideale thuiswerkplek is wel een moeilijkere taak dan veel mensen denken. Je moet er namelijk voor zorgen dat de ruimte aan al je wensen voldoet en ook nog een ergonomisch verantwoord is. We geven daarom in deze blog een aantal tips hoe jij je ideale werkplek inricht! 

De juiste zit 

Wanneer je dag in, dag uit vanuit huis werkt is een traditionele, ergonomische bureaustoel op wielen natuurlijk een stuk praktischer dan een gewone stoel. Ergonomisch of niet, het is ook gewoon fijn als je stoel er mooi uitziet en helemaal past bij je interieur. Ga daarom op zoek naar een mooie bureaustoel die helemaal past bij jouw wensen. Bij het inrichten van je thuiswerkplek hoef je ook niet alles nieuw te halen, een 2e hands bureaustoel is ook helemaal prima. Sterker nog, wij raden juist 2e hands artikelen aan voor je thuiswerkplek. Je bent dan niet alleen een hoop geld aan het besparen, maar je bent ook nog eens maatschappelijk verantwoord bezig. Win-win! 

Creëer voldoende daglicht 

We brengen steeds meer tijd door op onze werkplek aan huis. Om je werk goed te kunnen doen, is het belangrijk dat er voldoende daglicht aanwezig is. Dit bereik je door je bureau bij het raam te plaatsen. Wel zo handig om het bureau haaks op het raam te zetten zodat je niet in het zonlicht blijft kijken. Met voldoende daglicht krijg je ook minder snel last van je ogen. Een bureaulamp met een flexibele lampenkap zorgt in de avond voor voldoende licht op de plek waar het op dat moment van pas komt. 

Voeg planten toe 

Vergeet bij het inrichten van je thuiswerkplek de planten niet! Plaats in elk geval minimaal één en het liefst meerdere planten in je werkruimte. Ze verbeteren de luchtkwaliteit, stimuleren de creativiteit en zorgen ervoor dat je je beter concentreert. Los van deze voordelen maken planten jouw werkruimte ook nog eens een stuk gezelliger en aangenamer. 

Creëer genoeg rust om je heen 

Een goede plek en goede houding zijn belangrijk voor ergonomische aspecten van het thuiswerken. Maar een opgeruimde kamer is net zo belangrijk. Als er nog was ligt of andere spullen die op dat moment daar niet horen te liggen, ruim dit dan op. De kans dat je wordt afgeleid is namelijk ontzettend groot. Zorg ervoor dat je in een rustige kamer zit, zonder te veel rommel om je heen. Gebruik bijvoorbeeld opbergdozen voor de grootste rommel, maar denk ook eens aan het wegwerken van de kabels door de ruimte.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *