laptop kopen
DIY

Hoe maak je een website?

Een website maken is tegenwoordig niet meer zo lastig. Het is zelfs mogelijk om binnen één dag een website online te hebben staan. Hoe je dat doet? Dat leggen we uit in deze blog. 

Apparatuur

Je hebt niet heel veel nodig om een website te maken. Wat je zeker wel nodig hebt is een computer. Een laptop kopen is dan een slimme optie. Met een laptop ben je mobiel en werk je waar je zelf wilt. 

Een domeinnaam kiezen

Wanneer je een laptop hebt gekocht is het nu zaak om een goede domeinnaam te bedenken. Zorg voor een gemakkelijke en herkenbare domeinnaam. Verder is er keuze voor betaalde namen die eindigen op .com, .nl, .org of .eu. Maar er zijn ook gratis domeinnamen zoals .tk. Het nadeel van een gratis domeinnaam is dat je vaak veel reclame op je website krijgt. Wanneer je eenmaal een goede naam hebt bedacht is het tijd om de domeinnaam te laten registreren. Meestal doe je dit bij dezelfde partij als waar je de website host. 

CMS systeem kiezen

Om een website goed in te richten heb je een content management systeem of ook wel CMS nodig. Hier sla je teksten en afbeeldingen bij een serveromgeving op. Vanuit een CMS worden pagina’s zichtbaar gemaakt en koppel je het internetadres aan het web. Er zijn een aantal CMS beschikbaar één van de bekendste CMS is WordPress. WordPress is van origine een blog systeem. Speciaal gemaakt voor blog websites. Heb je ambities om producten te verkopen dan is Shopify een goede CMS. Shopify is super simpel en gemakkelijk in gebruik. 

Inhoud van de website

Om goed gevonden te worden via Google is het belangrijk om relevante content te ontwikkelen voor je website. Maak goed gebruik van relevante zoekwoorden en verwerk dit in de H1 en H2 koppen. Maak gebruik van anchor teksten. Hiermee wordt de tekst bedoelt die zichtbaar is als je een link naar een andere pagina maakt. Verder is het belangrijk dat de website duidelijk gestructureerd en gebruiksvriendelijk is. Ga niet ineens voor een heel ander design en indeling dan andere sites. Mensen houden van herkenning. Voeg een zoekoptie toe aan je website zodat gebruikers gemakkelijk pagina’s vinden waar zij naar op zoek zijn. 

Een hosting kiezen

Een hostingprovider zorgt ervoor dat jouw website aan het internet wordt gekoppeld en dat je website zichtbaar blijft voor anderen wanneer jij de laptop uitzet. Er zijn veel hostingproviders actief. Vergelijk verschillende hostingproviders om een goede keuze te maken. Let bij het kiezen van een hostingprovider op een aantal zaken. Allereerst is je budget belangrijk, je benodigde webruimte en het verwachte hoeveelheid dataverkeer. 

Vervolgens is het belangrijk om verkeer naar je website te halen. Wanneer je niet weet hoe je dit precies doet is het verstandig om gebruik te maken van een online marketing bureau. 

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *