DIY

EEN SIERADEN DOOS VAN EEN OUD BOEK MAKEN IN ZES STAPPEN

De juwelen van een vrouw zijn vaak haar kostbaarste bezit, maar soms wordt het opbergen van de stukken een probleem naarmate haar collectie groeit. Hier zijn verschillende manieren om je eigen juwelendoos te maken om je kostbare items veilig te bewaren. Ze zijn ook een leuk, persoonlijk geschenk!

 

EEN SIERADEN DOOS MAKEN VAN EEN OUD BOEK

 1. Kies een oud boek. De enige voorwaarde is dat het een hardcover boek is; je kunt elke soort gebruiken die je wilt, zelfs oude schoolboeken die je niet meer nodig hebt!
 • De lengte van het boek is ook aan jou, maar onthoud dat hoe korter het boek (qua pagina’s), hoe kleiner je juwelendoosje zal zijn.

 

 1. Teken een rechthoek in het boek. Open het boek en teken op de eerste pagina een rechthoek met behulp van uw liniaal. De lijnen moeten rondom een centimeter van de rand staan.

 

 1. Snijd de pagina’s. Gebruik een X-Acto mes om langs de lijnen van de rechthoek die je net hebt getekend te snijden. Het kan nuttig zijn om langs de lijn van je liniaal te snijden om je sneden zo recht mogelijk te houden.
 • Snijd helemaal rond en gooi de paginarechthoeken uit het midden weg. Doe dit zo vaak als nodig is.
 • Denk eraan dat hoe dikker je boek is, hoe meer sneden je moet maken, omdat het X-Acto mes maar door een handvol pagina’s per keer gaat.
 • Tijdens het snijden kan het handig zijn om een paperclip te gebruiken om de pagina’s bij elkaar te houden die je al hebt gesneden. Zo houd je de pagina’s die je al hebt uitgesneden uit de weg terwijl je verder knipt.

 

 1. Schud al het overtollige papier eruit. Tijdens het knippen zullen er kleine stukjes papier in de pagina’s terechtkomen. Houd het boek ondersteboven bij beide kaften en schud alle losse stukjes eruit.

 

 1. Lijm de pagina’s aan elkaar. Gebruik Mod Podge (knutsellijm/sealant) om alle pagina’s vast te lijmen. Doop eerst een verfkwast in de Mod Podge en verf tussen verschillende pagina’s om ze aan elkaar te laten kleven. Verf vervolgens de buitenkant van alle pagina’s en de randen van de pagina’s die zichtbaar zijn binnen de rechthoek die je hebt uitgesneden. Lijm de bladzijden aan de onderkant van de kaft, maar laat de bovenkant van het boek ongelijmd.
 • Je kunt ook gewone lijm met een beetje water gebruiken (Elmers, enz.) in plaats van Mod Podge.
 • Het duurt ongeveer tien minuten voordat de lijm volledig droog is.
 • Als het boek helemaal droog is, kun je de kaft van het boek optillen en zie je de uitgesneden rechthoekige pagina’s waar je je sieraden in kunt bewaren.

 

 1. Versier de buitenkant. Als je wilt, kun je de buitenkant van het boek versieren om het aantrekkelijker te maken. Je kan naar eigen smaak strassteentjes of stoffen motieven (bloemen, enz.) opplakken.