Meubels

HOE MAAK JE EEN KARTONNEN POPPENHUIS IN 12 STAPPEN?

Het maken van een kartonnen poppenhuis is een geweldige manier om oude dozen te recyclen en een nieuw stuk speelgoed te maken. Poppenhuizen bieden uren speelplezier en kunnen op allerlei manieren worden geconfigureerd. Het gebruiken van karton is een pretmanier om een plaats te construeren om al je poppen een plaats te geven om naar huis te roepen.

EEN GROTE DOOS GEBRUIKEN OM EEN HUIS TE MAKEN

 1. Stop de flappen in een grote doos. Gebruik de bovenkant van een doos die aan één kant dichtgeplakt is om de flappen in de doos te stoppen. Het extra karton zal de buitenrand van ons poppenhuis meer structurele steun geven.
 • Plak de flappen aan de binnenkant van de doos.

 

 1. Meet de binnenafmetingen van uw doos. Je kan om het even welke groottedoos gebruiken om jouw poppenhuis te maken. Een grotere doos geeft je meer ruimte om kamers in het huis te maken.
 • Schrijf de afmetingen op en bepaal hoeveel kamers je in je huis wilt hebben.
 • Deel de breedte van je doos door het aantal kamers dat je op elke verdieping van het huis wilt hebben. Dit getal is de breedte van elke kamer.

 

 1. Deel de hoogte van de doos door het aantal verdiepingen dat je poppenhuis moet hebben. Dit getal is de hoogte van elke kamer

 

 1. Knip karton uit een andere doos om de muren en de vloer te maken. Snijd het karton een paar centimeter langer dan de breedte of hoogte van je doos.
 • Je zal de extra lengte gebruiken om een flap te maken om de muren en de vloer aan de binnenkant van de grote doos vast te maken.

 

 1. Lijm de vloer aan de binnenkant van de doos. Vouw een flap van ongeveer een inch aan beide kanten van het stuk karton. Lijm de flap aan de binnenkant van de grote doos om de vloer voor de tweede verdieping van je poppenhuis te maken.
 • Versterk de vloer door L-vormige schoren aan de onderkant van de vloer aan te brengen. Plaats ze in de hoeken en op een afstand van ongeveer elke zes centimeter rond de rand van de vloer.
 • Lijm de verstevigingen aan de vloer en de muur van het poppenhuis.

 

 1. Snijd een kleine gleuf om de muren te bevestigen. Maak een gleuf halverwege de vloer die je net hebt ingelijmd. Snijd een gelijkaardige gleuf in het midden van de muurdelen om de muurdelen in elkaar te laten grijpen.

 

 1. Bevestig de wanden in de doos. Gebruik lijm om de wanden aan de binnenkant van de doos te bevestigen. Schuif elke wand op de gleuven die je in de vloer hebt gesneden.
 • Vouw een flap op het bovenste en onderste gedeelte van de muur om het karton aan het plafond en de bodem van je poppenhuis te lijmen.
 • Lijm langs de randen waar de muur aan de zijkanten van de doos komt.
 • Lijm langs de gleuven die in de vloer en de wand van het karton zijn gesneden.

 

 1. Knip ramen en deuren uit. Snijd de ramen en deuren tussen de kamers uit.
 • Gebruik een scheermes om vierkanten uit de buitenkant van het huis te snijden.
 • Snijd deuren tussen de kamers door drie zijden van een rechthoek te snijden en een lange zijde te laten zitten.

 

 1. Voeg een dak toe aan je poppenhuis. Bevestig een groot stuk karton gevouwen in een “V”-vorm aan de bovenkant van je poppenhuis.
 • Snijd een rechthoek die een centimeter dieper is dan je huis en 8-12 centimeter breder dan het huis.
 • Vouw het karton in een “V” met een vouw in het midden.
 • Bevestig het dak met een lijmpistool aan de buitenmuren van het poppenhuis.
 • Vul de dakrand onder het dak boven het plafond van je huis op met een driehoekig stuk karton dat je op maat hebt gesneden.

 

 1. Verf je poppenhuis met acrylverf. Geef kleur aan de buitenkant van je huis met acrylverf. Je kunt ook de binnenkant van de kamers en de vloer schilderen om elke kamer speciaal te maken

 

 1. Voeg decoratie toe aan het huis. Gebruik je fantasie om de slaapkamers, woonkamer, badkamer en keuken van je poppenhuis te versieren.
 • Bedek de muren met behang gemaakt van inpakpapier. Plak of plak het inpakpapier op zijn plaats.

 

 1. Maak kartonnen meubeltjes. Wees creatief met het vouwen en verbinden van stukken karton om bedden, tafels, stoelen, en meer te maken. Gebruik oude stof om banken te bekleden of vloerkleden te maken