DIY

HOE BOUW JE EEN EENVOUDIG VOGELHUISJE?

Eenvoudige vogelhuisjes bestaan uit slechts een paar onderdelen, waarvoor slechts enkele basisvaardigheden nodig zijn om ze in elkaar te zetten. Kies een vogelhuisje stijl uit een van de aanbiedingen hier, afhankelijk van hoeveel moeite je bereid bent te doen, en de spullen die je in huis over hebt.

EENVOUDIG HOUTEN VOGELHUISJE

  1. Zaag het hout in de maten die nodig zijn. Zaag uit 7-9 6×6 stukken hout, van 2cm-5cm dik en dun, afhankelijk van je beoogde grootte. Deze vormen de 4 muren, de 1 vloer en de 2 dakdelen.

 

  1. Teken met een passer een cirkel op een van de vierkanten. Afhankelijk van de vogel die u wilt laten blijven, moet de cirkel zo groot zijn dat hij er goed in past. Eenmaal getekend, zaagt u de cirkel uit met een geschikte zaag.

 

  1. Zet het huisje in elkaar. Het is het gemakkelijkst om houtlijm te gebruiken, maar als je het met spijkers in elkaar kunt zetten, verdient dat de voorkeur, omdat het dan duurzamer is.

 

  1. Lijm, met de bodem naar beneden, 5 stukken aan elkaar tot een kubus zonder deksel. Het vierkant met het gat erin moet aan de voorkant van het huis komen.

 

  1. Zet het dak erop. Nagel het dak vast om er zeker van te zijn dat het goed vast zit. Zorg ervoor dat het zo vast zit dat de regen er niet in kan.

 

  1. Verf het huis. Gebruik waterdichte verf, zodat het lang meegaat. Zorg er wel voor dat u controleert of de verf niet giftig is voor de vogels.

 

  1. Hang het eenvoudige vogelhuisje op. Als u wilt dat vogels het vinden, plaats het dan ergens zichtbaar, zoals op uw veranda, in een boom, of gewoon op een bankje.