Knutselen

HOE MAAK JE ZELF LEUKE VERJAARDAGSKAARTEN

Het is niet alleen mogelijk om unieke zelfgemaakte verjaardagskaarten voor je naasten te maken met slechts een paar eenvoudige materialen – het is ook nog eens leuk! Met deze eenvoudige stappen zul je nooit meer geld verspillen aan dure en onpersoonlijke kaarten uit de winkel!

METHODE 1: KLEURENKAART

 

 1. Vouw de kaart. Neem een willekeurig gekleurd A4-tje en vouw het in tweeën. Om het er creatiever uit te laten zien, kun je stroken uit een ander gekleurd vel papier knippen en die als achtergrond erop plakken.

 

 1. Maak het voorblad. Neem een kladpapiertje, schrijf er je verjaardagswens op en scheur het met de hand (als je niet weet wat “met de hand scheuren” is, raadpleeg dan het gedeelte “Tips”). Nadat je de koptekst klaar hebt, plak je die mooi op het “voorblad” van de kaart.

 

 1. Open de kaart. Nadat je het voorblad hebt gemaakt, open je het gevouwen A4-tje en maak je het binnenste gedeelte van de kaart. Hieronder vindt u een aantal ideeën.

 

 1. Schrijf liefdevolle woorden. Aan de rechterkant van de twee helften kun je een gedicht of wat goede gedachten schrijven en het mooi versieren.

 

 1. Voeg een foto toe. Voor de linkerhelft kun je een foto plakken van jou met de jarige en schrijven over enkele mooie herinneringen die jullie samen hebben. Als je geen foto van deze persoon hebt, kun je die downloaden van sociale media of gewoon een klein chocolaatje of een toffee inplakken en een paar creatieve regels schrijven.

 

 1. Maak een paar laatste accenten. Je kunt de kaart verder versieren door er stickers op te plakken, glitter aan te brengen, enz. Alle kleine extra’s waarvan je denkt dat ze de kaart kunnen laten schitteren, zijn goede ideeën.

 

METHODE 2: GEDICHTENKAART

 1. Schrijf een gedicht dat alleen voor de jarige bestemd is. Hou het kort – het moet makkelijk op de kaart passen. Je zult waarschijnlijk een kopie van dit gedicht willen bewaren voor later. Over een paar jaar kan het mooie herinneringen oproepen. Hints: Binnenpretjes en gedeelde interesses zijn goede onderwerpen voor een gedicht.

 

 1. Pak wat cardstock. Vouw het in de vorm van een kaart.

 

 1. Zet een kleine afbeelding op de omslag van de kaart. Kies iets dat betrekking heeft op de persoon. 

 

 1. Schrijf het gedicht op de eerste binnenpagina. Druk op de andere pagina een nette “Gelukkige Verjaardag” in het midden van de pagina.

 

 1. Kleur de kaart in. Voeg stroken papier toe om een kader te vormen. Voeg kleurrijke accenten toe zoals glitter, pailletten of getekende accenten. Scrapbookingstickers zijn ook heel geschikt om de kaart op te leuken.

 

 1. Schrijf de groet op de voorpagina. Klaar! De gepersonaliseerde kaart is nu klaar om te geven.

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *