Interieur,  Knutselen

HOE HAAL JE HET BESTE UIT JE OUDE KAARSEN

Heb jij een heleboel oude kaarsen in uw huis staan? Of gooi je zomaar een bijna hele kaars weg omdat de pit op is? Bent jij een knutselaar die iets nieuws wil leren?

 1. Koop een paar oude kaarsen. Als je een heleboel oude kaarsen in huis hebt liggen, dan kun je dit project gemakkelijker doen. Maar maak je geen zorgen als je dat niet hebt. Je kunt naar een kringloopwinkel gaan en zakken met kaarsen kopen die erg goedkoop zijn. Je kunt ook praten met vrienden die je hebt en kijken of je hun oude kaarsen kunt krijgen. Sommige kerken geven oude kaarsen weg.

 

 1. Zoek een oude steelpan of iets dergelijks waar je was op kunt krijgen. Het is gemakkelijker als de steelpan een schenktuit heeft. Je kan ook proberen een pan met water te vullen en daar een oud blikje in te doen dat je later met was vult. Bij deze methode zal de pan waarschijnlijk niet zo vol met was raken.

 

 1. Breek de oude was en doe een paar stukjes in de pan op laag vuur

 

 1. Roer de kaarsen tot ze gesmolten zijn.

 

 1. Maak de container voor de was klaar terwijl je wacht tot de kaarsen gesmolten zijn.
 • Bevestig het uiteinde van de pit aan de bodem met een druppel paraffine.
 • Neem een oud potlood of iets dergelijks dat rond en lang is, zelfs een rietje, en plaats het over de bovenkant van je container.
 • Plaats de lont in het midden van het potje, zodat hij over het potlood valt.
 • Gebruik eventueel een stukje plakband om de lont aan het potlood vast te houden.

 

 1. Gieten. Als de was helemaal gesmolten is, giet je de gesmolten was in je potje. Bewaar een klein beetje van de was in het pannetje om later te gebruiken. Het kan een paar minuten tot een paar uur duren voordat het kaarsvet volledig is uitgehard. Als de was bijna helemaal hard is, zal je merken dat de was rond de pit is gedompeld.

 

 1. Neem het kleine beetje was dat je in de steelpan hebt laten zitten en zorg ervoor dat het volledig gesmolten is.

 

 1. Giet de extra was in de dip om de dip op te laten vullen.

 

 1. Laat dit beetje was volledig uitharden.

 

 1. Denk eraan, afhankelijk van het type container dat je hebt gebruikt, steek je de kaars direct in de container aan of je kunt hem direct uit de container schuiven.

 

 1. Als het moeilijk is om de kaars uit de houder te krijgen, zet de houder dan vijf tot tien minuten in de vriezer. Dit zou moeten helpen om de kaars los te laten van de houder en hem er zo uit te laten glijden

 

 1. Versier je nieuwe kaars met glitter, zand, bloemen of een ander idee dat je hebt om je kaars mooi te maken.

 

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *